Aangifte IB voor ondernemers verandert.

Hengelo 2016-02

 

Ondernemers moeten vanaf dit jaar op een nieuwe manier aangifte inkomstenbelasting doen. Vanaf nu dienen ondernemers hun aangifte niet meer in bij de digitale ondernemersportal, maar bij Mijn Belastingdienst, net als particulieren. Ondernemers kunnen vanaf 1 maart aangifte IB doen.

 

De nieuwe werkwijze heeft volgens de Belastingdienst verscheidene voordelen. Zo kan de Belastingdienst meer gegevens vooraf invullen. Hierdoor zijn de ondernemers sneller klaar en zullen er minder fouten ontstaan, denkt de Belastingdienst. Ook kunnen ondernemers nu voor het eerst samen met hun partner aangifte doen. De aangifte doen wordt zo eenduidiger volgens de Belastingdienst. Om in te loggen op Mijn Belastingdienst hebt je een werkende DigiD nodig. Ondernemers kunnen vanaf 1 maart aangifte IB doen.

 

7 checks voor je aangifte!

 

1) Doe je zelf aangifte of ga je uitbesteden?
Uitbesteden kost geld maar spaart je tijd en kan nodig zijn als je administratie ingewikkeld is ( stuur een email naar info@administratiecontrole.nl als je meer wilt weten over de mogelijkheden en kosten).

 

2) Werkt je DigiD nog?
Om aangifte bij Mijn Belastingdienst te doen heb je een werkende DigiD nodig. Check op www.digid.nl of jouw DigiD nog actief is. Controleer direct ook of je account op Mijn Overheid actief is.

 

3) Moet je aangifte doen als ondernemer?
Ook als je van de Belastingdienst een uitnodiging hebt gekregen om als ondernemer aangifte te doen, kan het toch zo zijn dat dit niet de bedoeling is. In een jaar kan er immers veel veranderen. Ben jij nog ondernemer voor de inkomstenbelasting? Check hier of je aan de 9 criteria voldoet.

 

4) Is je administratie op orde?
Om snel en volledig aangifte te doen moet je administratie op orde zijn. Lukt dat niet zodanig dat je voor 1 mei aangifte kunt doen? Vraag dan voor 1 mei uitstel aan.

 

5) Heb je de rekentools van de Belastingdienst bekeken?
De Belastingdienst heeft diverse rekenhulpen ontwikkeld, onder meer voor de auto van de zaak, aftrekposten en zakelijke kosten.

 

6) Weet je waar je dit jaar extra op moet letten?
Let onder meer op de zaken die in 2015 gewijzigd zijn ten opzichte van voorgaande jaren.

 

7) Staan 1 maart en 1 mei al in je agenda?
Vanaf 1 maart staat je aangifte klaar in Mijn Belastingdienst. Op 1 mei moet hij bij de Belastingdienst binnen zijn.

 

Belasting